Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Controverse în Italia după ce un ucigaș condamnat a fost primit ”cu brațele deschise” de prim-ministrul Giorgia Meloni

Prim-ministrul italian Giorgia Meloni a stârnit controverse după ce a salutat personal un ucigaș condamnat care a sosit pe un aeroport din apropierea Romei cu „toate onoruri”.

Chico Forti, care a fost condamnat la închisoare pe viață în Florida în 2000 pentru uciderea hotelierului Dale Pike, a sosit duminică pe aeroportul militar din Italia Pratica di Mare, după ce Meloni i-a negociat transferul din Statele Unite, reușind acolo ceea ce guvernele italiene anterioare eșuaseră, scrie Politico

Lovitura diplomatică a fost aplaudată peste tot, dar decizia lui Meloni de a-l primi pe Forti cu brațele deschise nu a fost.

„A fost primit cu onoruri depline. Tot ce lipsea era covorul roșu”, a declarat Walter Verini, senator pentru Partidul Democrat (PD) de centru-stânga, referindu-se la fotografiile în care premierul zâmbește călduros, cu mâinile împreunate, în timp ce îl întâmpina pe bărbatul de 65 de ani în Italia.

„Lucrările pentru aducerea lui Chico Forti au început cu mult timp în urmă și am insistat din greu pentru asta; eu inclusiv”, a adăugat Verini, vorbind luni pentru cotidianul italian Corriere della Sera.

„Este un lucru bun că acest guvern a terminat treaba”, a adăugat el.

„Dar ceea ce a făcut premierul Meloni nu este acceptabil”.

Ziarul italian de stânga Il Fatto Quotidiano și-a exprimat, de asemenea, nedumerire.

„Nu înțeleg motivul pentru care l-am primit cu mare fast”, a scris luni un titlu al editorialistului Leonardo Botta.

„Înțeleg satisfacția legitimă pentru operațiunea diplomatică”, a scris Botta , „dar îmi scapă de ce [Meloni] ar vedea oportunitatea propagandei în a primi, cu mare fast, un bărbat găsit în mod concludent vinovat – chiar dacă și-a mărturisit întotdeauna nevinovăția. .”  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult