Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Controale stricte pe plajele din Grecia. „Până acum, am primit peste 15.000 de plângeri”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Dacă urmează să plecați în Grecia, trebuie să vă așteptați la un peisaj diferit pe plaje. Sătule de supraaglomerarea cu șezlonguri, autoritățile elene au impus noi reguli.

Îi monitorizează atent pe cei care pun umbrele de soare și scaune pliabile, apoi le închiriază turiștilor. Au fost date amenzi de peste 350 de mii de euro, în doar cinci zile.

Un bărbat are un bar pe plajă, în stațiunea Porto Rafti, de lângă Atena. Dispoziția lui s-a schimbat brusc, când a primit vizita inspectorilor Ministerului Finanțelor.

Omul s-a ales cu o amendă de 1.000 de euro pentru că nu avea amplasat, într-un loc vizibil, un panou pe care să se specifice câte șezlonguri și umbrele are voie să închirieze.

Între timp, autoritățile elene continuă verificările pe plajă. Din motive de siguranță, fețele inspectorilor sunt blurate pentru că, spun ei, sunt amenințați zilnic cu violențe. Vizați sunt, în principal, acei administratori care umplu plajele cu șezlonguri.

Conform noilor reguli, doar 30 la sută din suprafața cu nisip poate fi ocupată de scaunele pliabile, restul fiind destinat celor care preferă să stea pe prosoape. Cei care nu respectă legea pot fi raportați printr-o aplicație conectată la serverele Ministerul Finanțelor din Grecia.

Anna Hohns, reporter RTL: "Mai întâi, trebuie să îi permit aplicației să mă localizeze, adică să activez GPS-ul. Odată ce am făcut asta, îmi arată plaja pe care mă aflu și pot raporta dacă eu consider că sunt prea multe șezlonguri."

În plus, șezlongurile trebuie să fie amplasate la cel puțin 4 metri de țărm.

Omiros Tsapalos, purtător de cuvânt al Ministerului Finanțelor din Grecia: "Până acum, am primit peste 15.000 de plângeri prin aplicația „MyCoast”, iar în ultimele două luni inspectorii responsabili pentru plaje au verificat mii dintre aceste plângeri în toată Grecia."

Controalele sunt bine primite de turiști.

Plajele din Halkidiki, Corfu și Rodos au fost examinate pentru încălcări similare, inclusiv cu ajutorul dronelor.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult