Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Consiliul UE a aprobat un nou regim de sancțiuni împotriva Rusiei pentru „acțiuni de destabilizare”

Consiliul Uniunii Europene a aprobat noi criterii pentru sancțiuni împotriva Rusiei ca răspuns la acțiunile „destabilizatoare” ale Moscovei în străinătate.

Acest lucru a fost raportat pe site-ul Consiliului UE.

Comunicatul de presă precizează că noul regim de sancțiuni va permite UE să vizeze persoane și entități implicate în acțiuni care „subminează valorile fundamentale ale Uniunii Europene și ale statelor sale membre, securitatea, independența și integritatea acestora, precum și organizațiile internaționale și țări terțe”.

Potrivit UE, noile criterii de sancțiuni vor face posibilă contracararea diferitelor „amenințări hibride”: subminarea proceselor electorale și a funcționării instituțiilor democratice, sabotarea activităților economice de interes public, utilizarea dezinformării coordonate, atacurile cibernetice, utilizarea migranților.

„Decizia de astăzi, bazată pe o propunere a Înaltului Reprezentant pentru Afaceri Externe Josep Borrell, face parte din răspunsul UE la campania în curs de desfășurare a Rusiei de activități hibride, care s-a intensificat recent cu noi operațiuni pe pământ european”, se arată în comunicat.

Cei care intră sub incidența noilor sancțiuni se vor confrunta cu înghețarea activelor și interdicția de a intra în Uniunea Europeană, iar cetățenilor și companiilor UE li se va interzice să le furnizeze bani.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult