Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Consilierul lui Zelenski: Renunțarea la o parte din teritoriu în favoarea Rusiei pentru aderarea la NATO ar fi „ridicolă”

Un consilier al președintelui Volodimir Zelenski a reacționat la afirmațiile unui oficial de vârf al NATO, că a sugerat că Ucraina ar putea fi nevoită să cedeze o parte din teritoriul său Rusiei în schimbul aderării la alianță, scrie Sky News.

Mykhailo Podolyak, consilierul vocal al președintelui Zelenski, a dat un răspuns acid ideii lui Stian Jenssen care a sugerat că Ucraina ar trebui să renunțe la o parte din teritoriu.

Când a fost întrebat de ziarul norvegian VG dacă Ucraina trebuie să cedeze pământ pentru a obține pacea și pentru a obține în schimb aderarea la NATO, Jenssen a sugerat că această întrebare a fost deja ridicată în cadrul alianței.

„Nu spun că trebuie să fie așa”, a spus el. „Dar asta ar putea fi o posibilă soluție”.

Partea ucraineană a răspuns ferm: „Asta înseamnă a alege în mod deliberat înfrângerea democrației, a încuraja un criminal global, a păstra regimul rus, a distruge dreptul internațional și a transmite războiul altor generații”, a scris el Mykhailo Podolyak.

„Evident, dacă Putin nu suferă o înfrângere zdrobitoare, regimul politic din Rusia nu se schimbă și criminalii de război nu sunt pedepsiți, războiul va reveni cu siguranță cu apetitul Rusiei pentru mai mult. Încercările de a păstra ordinea mondială și de a stabili o -pace proastă- prin, să fim sinceri, triumful lui Putin nu va aduce pace în lume”, a mai spus consilierul lui Zelenski.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult