Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Confruntări violente între studenți și poliție în Atena. Cel puțin 9 persoane au ajuns în arest și alte 10 au fost rănite

Your browser doesn't support HTML5 video.

Au fost confruntări violente în Atena. Mii de studenți s-au adunat în fața Parlamentului pentru a-și arăta nemulțumirea față de planurile oficialilor de a le permite universităților private străine să înființeze filiale în țară.

Protestul a degenerat. Manifestanții au aruncat cocktailuri Molotov în forțele de ordine, care au răspuns cu gaze lacrimogene. Cel puțin nouă persoane au ajuns în arest. Alte zece au fost rănite. Tinerii, veniți din toată țara, au protestat în capitala elenă până târziu în noapte.

Premierul apără proiectul pe motiv că, în opinia sa, va pune capăt exodului a zeci de mii de studenți către universitățile din străinătate, fiind o pierdere pentru economia națională.

Învățământul superior privat este deja legal în Grecia, dar, odată cu noua lege, ar urma ca diplomele de la instituțiile private să fie echivalente cu cele de la universitățile de stat.

În aceste condiții, mulți tineri se tem că nu își vor mai găsi un loc de muncă.

Citește și
protest AUR, PPE
Protest AUR la congresul PPE din București. Simion: Dușmanii României, Ursula von der Leyen, și ”cancerul” austriac Nehammer

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult