Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Confruntări violente în Siria. 59 de persoane, între care și mai mulți jihadiști, au murit

59 de persoane au murit, în nord-vestul Siriei, în urma confruntărilor dintre trupele loiale Damascului și forțele dominate de jihadiști, a anunțat marți Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

Luptele s-au intensificat de mai multe zile în regiune pe fondul avansării forţelor regimului sirian, care au recucerit duminică localitatea Al-Habit, în sudul provinciei Idleb, informează AFP, citat de Agerpres.

Gruparea jihadistă Hayat Tahrir al-Sham (HTS, fosta ramură siriană a Al-Qaida) controlează în mare parte provincia Idleb şi zone adiacente din provinciile vecine, unde se află, de asemenea, şi grupuri rebele siriene.

Marţi, înfruntările din sudul provinciei Idleb şi din împrejurimile Latakia s-au soldat cu moartea a 29 de membri ai trupelor pro-regim şi a 30 de jihadişti şi combatanţi din grupurile rebele aliate, potrivit OSDO.

Şase civili au fost ucişi în sudul Idleb, dintre care trei în raiduri aeriene ale regimului asupra Khan Sheikhoun, cel mai mare oraş din provincie, a mai precizat sursa citată.

Citește și
soldaţi SDF
Parisul ar fi dat jihadişti francezi pe mâna kurzilor pentru a fi torturaţi şi ucişi

Al-Habit este, potrivit OSDO, prima localitate recucerită de regim în provincia Idleb în peste trei luni de bombardamente cvasicotidiene ale regimului şi ale aliatului său rus în regiune.

De la sfârşitul lui aprilie, peste 816 civili au fost ucişi în violenţe, precum şi peste 1.200 de combatanţi jihadişti şi rebeli şi peste 1.000 de militari ai trupelor pro-regim, potrivit OSDO. De asemenea, peste 400.000 de persoane au fost nevoite să plece din regiune, potrivit ONU.

Declanşat în 2011 în urma reprimării manifestaţiilor pro-democraţie, războiul din Siria s-a soldat cu peste 370.000 de morţi şi milioane de oameni au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţele din cauza conflictului.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult