Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Concert fabulos la încoronarea regelui Charles al III-lea. Cine a cântat în curtea castelului Windsor

Your browser doesn't support HTML5 video.

Ceremoniile oficiale dedicate încoronării s-au încheiat duminică seară cu un fabulos concert, care a avut loc în curtea castelului Windsor.  

Unele dintre cele mai mari vedete internaționale ale muzicii au cântat în fața regelui Charles al IIl-ea și a reginei, iar prințul William a ținut un discurs elogios, în care i-a transmis tatălui său că este mândru de el.

Extravagantul concert în cinstea regelui Charles al III-lea și a reginei Camilla a avut loc la castelul Windsor, în fața a 20.000 de oameni.

Pe scenă au urcat, printre alții, Take That, Lionel Richie, Katy Perry sau Andrea Bocelli. În pauzele dintre momentele muzicale, publicul a urmărit reprezentații de teatru, balet și mici scenete amuzante. Nu au lipsit, de exemplu, Kermit și Miss Piggy, din Păpușile Muppets.

Festivitățile au durat puțin peste 2 ore și au fost organizate în premieră pe peluza castelului Windsor. Prințul William i-a adus un elogiu tatălui său, în discursul ținut în fața miilor de invitați.

Citește și
klaus iohannis
Unde a făcut escală la întoarcere avionul privat cu care Klaus Iohannis a mers la încoronarea Regelui Charles al III-lea

William, prinț de Wales: "Aceste serbări sunt magnifice, dar în centrul ceremoniei e un mesaj simplu: datoria. Primele cuvinte ale tatălui meu, când a intrat în catedrala Westminster, au fost un angajament de a-și face datoria. Un angajament de a continua să servească, pentru că, mai bine de 50 de ani, în toate colțurile regatului, în Commonwealth și în toată lumea, și-a dedicat viața să-i slujească pe alții. Generații de acum și din viitor, dar și pe cei a căror amintire nu trebuie neglijată".

Preparatul zilei pentru britanici, ales chiar de rege și regină: o tartă cu spanac, fasole, brânză și tarhon

Moștenitorul tronului britanic a amintit și de bunica sa, regina Elisabeta a II-a, care a încetat din viață anul trecut.

William, prinț de Wales: "Așa cum a spus bunica mea la încoronarea ei, încoronarea este o declarației a propriilor noastre speranțe de viitor. Știu că e acolo sus, supraveghindu-ne cu drag, și că e o mamă mândră".

Pe de altă parte, mii de picnicuri comunitare de cartier şi petreceri stradale au avut loc duminică în tot Regatul Unit, pentru a serba încoronarea primului monarh al Marii Britanii din ultimii 70 de ani.

Regele Charles al III-lea şi soția lui au ales personal preparatul vedetă al zilei - o tartă care conţine spanac, fasole boabe, brânză şi tarhon.

Pe străzi, în grădini și parcuri, vecini şi grupuri de prieteni s-au strâns să împartă mâncare şi să se distreze împreună. Mai mulți membri ai familiei regale li s-au alăturat oamenilor în cadrul acestui "mare dejun al încoronării". Dar evenimentele continuă și luni.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult