Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Compania feroviară austriacă ÖBB anunță deconectarea tuturor trenurilor maghiare de la sistemul feroviar din Europa de Vest

Compania feroviară austriacă ÖBB a luat o decizie drastică în contextul întârzierilor excesive înregistrate pe liniile directe maghiare care tranzitează rețeaua feroviară din Europa de Vest.

ÖBB a avertizat în repetate rânduri Căile Ferate Maghiare (MÁV) cu privire la această problemă, dar întârzierile persistente nu au fost remediate de către compania feroviară de stat din Ungaria. Drept urmare, ÖBB a anunțat o măsură radicală: deconectarea tuturor trenurilor maghiare de la sistemul feroviar din Europa de Vest, se arată într-un comunicat.

Această decizie va afecta mai multe rute importante, care conectează Ungaria și chiar România cu orașe germane și austriece. Începând cu momentul deconectării, toți pasagerii care călătoresc pe aceste rute vor fi nevoiți să coboare din trenurile lor la Viena și să își continue călătoria cu alte mijloace de transport.

MÁV, compania feroviară maghiară, nu a reușit să asigure operarea trenurilor internaționale fără întârzieri semnificative, ceea ce a condus la această decizie drastică din partea ÖBB. Compania austriacă a avertizat în mod repetat partenerii maghiari cu privire la această problemă, însă MÁV nu a reușit să remedieze situația.

Legătura directă între Budapesta și orașele München, Linz sau Salzburg nu va mai fi funcțională, obligând pasagerii să facă schimb de trenuri la Viena. Austria își dorește ca trenurile care tranzitează teritoriul său să circule în conformitate cu orarele stabilite, iar această măsură reprezintă un pas în direcția respectării acestui obiectiv.

Citește și
tren
Un mecanic de locomotivă a ieșit pozitiv la Drugtest, în Buzău. Alți doi angajați sunt suspectați de consum de droguri

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult