Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Comoara găsită de câțiva pescari din Yemen în stomacul unui cașalot mort. Le-a schimbat total viața

35 de pescari din Yemen, una dintre ele mai sărace țări din lume, au dat peste o comoară uriașă într-o zi de lucru care părea normală.

Bărbații au găsit în luna februarie, în Golful Aden, carcasa unui cașalot mort, care conținea o cantitate uriașă de ambră cenușie, în valoare de 1,5 milioane de dolari, transmite BBC.

Ambra cenușie este o substanță rară, „fabricată” în intestinul caşaloţilor. Este unul dintre cele unul dintre cele mai scumpe ingrediente folosite în parfumerie, fiind utilizată ca fixator al mirosului în parfumurile de lux.

Descoperirea a însemnat pentru ei o reușită extraordinară, care le-a schimbat viața. Au împărțit profitul în mod egal și i-au ajutat și pe cei în nevoie din satul lor. Și-au cumpărat case, mașini și bărci, dar spun că vor continua să pescuiască.

Cum se formează ambra cenușie

 

 

Când caşaloţii înghit obiecte tăioase – precum ciocurile cornoase ale calmarilor ce constituie hrana lor obişnuită – intestinele lor secretă o substanţă lipicioasă ce înveleşte aceste resturi ascuţite, pentru a nu răni mucoasa intestinală. Cu timpul, aceste resturi se aglomerează sub formă de bulgări de diferite dimensiuni, care sunt eliminate fie odată cu materiile fecale, fie regurgitate. Sub influenţa soarelui şi a apei marine, aceste amestec se transformă într-o materie dură, cu un miros aromatic specific.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult