Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Comisia Europeană dă un ultimatum Ryanair. Ce trebuie să facă linia aeriană

Comisia Europeană a cerut, miercuri, companiei aeriene Ryanair să aplice reglementările Uniunii prin acordarea de contracte în ţările din care provin angajaţii, relatează Euractiv.

În mod obişnuit, compania Ryanair angaja personal în conformitate cu legislaţia irlandeză, indiferent de unde proveneau aceştia. Potrivit sindicatelor, citate de Euractiv, acest lucru i-ar fi impedicat pe angajaţi să acceseze beneficii sociale din ţările din care proveneau.

Directorul executiv al companiei Ryanair, Michael O'Leary, a precizat însă că cererea Comisiei este "irelevantă" datorită faptului că, oricum, iniţiase demersurile de mutare a contractelor în ţările din care provin angajaţii săi.

De luni de zile compania Ryanair se confruntă cu greve generalizate în Italia, Suedia, Germania, Belgia, Portugalia, Spania şi Olanda. Iar acestea nu au rămas fără efecte.

În decembrie 2017, de exemplu, Ryanair a recunoscut sindicatele (precum sindicatul irlandez Fórsa) pentru prima oară în cei 30 de ani de existenţa ai săi.

Citește și
ryanair
Europa, afectată de cea mai mare grevă din istoria Ryanair. Două curse din Bucureşti, anulate

În plus, au fost anulate şi sute de zboruri, cel mai recent caz de acest gen fiind înregistrat chiar miercuri. Atunci, au fost anulate 190 de zboruri ce ar fi trebuit să aibă loc vineri (28 septembrie).

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult