Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Comandanții ruși drogați cu analgezice dau „ordine absurde” în Ucraina. Mărturiile-șoc ale unui soldat rus capturat

Unul soldat al Kremlinului care a căzut în mâinile trupelor Kievului a oferit detalii uluitoare despre cum se comportă comandanții ruși cu trupele lor pe frontul din Ucraina.

Un soldat rus capturat a declarat pentru CNN că liderii săi din Ucraina erau drogați cu analgezice și dădeau ordine absurde care puneau în pericol viața oamenilor lor.

Prizonierul, identificat ca Slava, a relatat că acești comandanți ai săi își trimiteau soldații sub foc de mortier în timp ce erau drogați cu stocul lor de analgezice.

Slava a descris, de asemenea, că a sărit peste cratere și bucăți de corpuri umane în mijlocul bombardamentelor ucrainene, înainte de a fi capturat la sud de Bahmut.

CNN i-a intervievat pe Slava și pe alți doi soldați ruși în prezența soldaților ucraineni.

Citește și
Bombe cu dispersie
NYT: SUA, aşteptate să anunţe furnizarea de muniţii cu fragmentaţie Ucrainei

Totuși, CNN a subliniat că cei trei soldați ruși capturați nu păreau să vorbească sub presiune și nu le-a dezvăluit numele reale pentru a evita "posibile consecințe negative la întoarcerea lor în Rusia" și pentru a respecta orientările Crucii Roșii privind reportajele despre prizonierii de război, potrivit Insider.

Slava și Anton, un alt soldat, au declarat că au avut doar două săptămâni de pregătire de bază înainte de a fi trimiși în bătăliile sângeroase din Ucraina.

"Nu aveam niciun moral", a adăugat Slava.

Recrutați din închisori și trimiși direct pe front

Mai multe rapoarte au indicat moralul scăzut în rândul trupelor rusești, inclusiv scrisori lăsate în urmă de ruși care fug de război, în care se detaliază "epuizarea morală" și "înrăutățirea" stării de sănătate.

De asemenea, soldații ruși s-au plâns anterior de competența comandanților lor.

Atât Slava, cât și Anton, care au fost recrutați din închisori din Rusia, au declarat că tot ceea ce știau despre război provenea din presa rusă, considerată a fi controlată strict de președintele Vladimir Putin.

Soldatul rus Anton a dezvăluit că ajunsese într-o stare pishică extrem de gravă și plănuia să-și ia viața în momentul în care soldații ucraineni ar fi ajuns la el, pentru că se aștepta să torturat sau executat.

"Am trecut pușca pe modul ’single shot’ și m-am gândit să mă împușc. Dar nu am putut", a declarat el pentru CNN.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult