Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Columbianul Gilberto Rodriguez Orejuela, lord al drogurilor și principalul dușman al lui Pablo Escobar, a murit în SUA

Gilberto Rodriguez Orejuela, lider columbian al traficului de droguri și considerat principalul dușman al lui Pablo Escobar, a murit într-o închisoare federală din SUA.

Lord al drogurilor, Gilberto Rodriguez Orejuela a condus cartelul din Cali (Columbia), care a controlat cândva 80% din piața mondială de cocaină, potrivit unui raport contemporan al US Drug Enforcement Administration.

Gilberto Rodriguez Orejuela, în vârstă de 83 de ani, a murit marți, într-o închisoare federală din SUA, în timp ce își ispășea o pedeapsă de 30 de ani pentru trafic de droguri, a anunțat familia acestuia, potrivit Sky News.

Cunoscut drept „jucătorul de șah”

Rodriguez, care era cunoscut uneori sub pseudonimul "Jucătorul de șah", a condus cartelul care a controlat cândva 80% din piața mondială de cocaină, conform unui raport al Administrației americane pentru combaterea drogurilor.

El a fost extrădat în Statele Unite în 2004 și își ispășea pedeapsa într-o închisoare federală din Butner, în Carolina de Nord.

Citește și
Otoniel
Cel mai periculos traficant de droguri din lume, extrădat de Columbia în SUA. A fost escortat de un convoi uriaș de blindate

Într-o declarație împărtășită de fiica sa Alexandra, familia lui Rodriguez a spus că acesta a murit din cauza unui limfom.

Fratele lui Rodriguez, Miguel, a fost capturat două luni mai târziu, în 1995, și ispășește, de asemenea, o pedeapsă în SUA.

Frații Rodriguez au recunoscut că au finanțat campanii politice

Frații au desfășurat numeroase atacuri împotriva dușmanului lor și unul dintre cei mai celebri traficanți de droguri, Pablo Escobar, care a fost ucis într-o operațiune a poliției în 1993.

De asemenea, au mărturisit că au finanțat campanii politice, inclusiv pe cea a președintelui Partidului Liberal, Ernesto Samper, în 1994, care a negat că ar fi avut cunoștință de donații la momentul respectiv.

Arestarea baronului drogurilor în 1995 de către autoritățile columbiene a marcat începutul dezintegrării cartelului Cali.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult