Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cine sunt turiștii răniți pe o plajă din Zakynthos, după ce o porțiune a falezei s-a prăbușit

Your browser doesn't support HTML5 video.

Au fost clipe de spaimă teribilă pe o faimoasă plajă din Grecia, extrem de apreciată şi de români. În Zakynthos, o porţiune a falezei s-a desprins şi s-a prăbuşit, iar 7 persoane au avut de suferit.

Potrivit presei elene, printre răniţi se număra 4 cehi, dar nu sunt şi cetăţeni români, după cum anunţă Ministerul nostru de Externe. Momentele dramatice au fost filmate de turişti.

O bucată mare de stâncă s-a desprins şi a căzut violent, la câţiva paşi de oamenii care se bucurau de soare şi de privelişte.

Cuprinşi de panică, cei de pe plajă au fugit care încotro. Câțiva ghinionişti au fost, însă, loviţi de pietre.

Citește și
Trei răniţi pe o plajă din insula greacă Zakynthos, după o alunecare de teren
Trei răniţi pe o plajă din insula greacă Zakynthos, după o alunecare de teren

Totuşi, niciunul dintre răniţi nu este în stare gravă. Cele mai mari probleme le-ar avea, potrivit autorităţilor elene, o femeie din Cehia, în vârstă de 34 de ani, care a suferit un traumatism la coloană.

Fragmente de stâncă s-au rostogoli până în apă, provocând valuri care au răsturnat bărcile.

De teama că sub mormanul de pietre ar putea fi prins cineva, pe plajă au fost trimişi poliţişti şi pompieri însoţiţi de un câine de urmă. Însă şeful operaţiunii a anunţat că nimeni nu a fost prins sub dărmături.

Martorii au povestit că prăbuşirea înfricoşătoare a fost anunţată de un zgomot ciudat şi de două alunecări de pietre de mică amploare.

După cumplitele scene, zona în care se aflau zeci de oameni a fost evacuată, ca măsură de precauţie.

Navagio este una dintre cele mai frumoase plaje greceşti, cunoscută pentru apa de culoarea azurului, faleza stâncoasă care mărgineşte nisipul în formă de semilună, şi, nu în utlimul rând, epava care străjuieşte impozant ţărmul.

Scene asemănătoare s-au derulat în Grecia şi în luna noiembrie a anului 2015, când un cutremur a provocat prăbuşirea falezei pe o altă plajă faimoasă - Egremni, din Lefkada. De atunci, acolo se poate ajunge numai de pe mare.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult