Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cine este românul care conduce organizarea evenimentului istoric de încoronare a Regelui Charles al III-lea GALERIE FOTO

Românul Cristopher Ghika conduce organizarea evenimentului istoric de încoronare a Regelui Charles al III-lea. Urmașul familiei istorice românești Ghica este comandantul trupelor personale ale monarhului britanic.

Evenimentul istoric de încoronare a Regelui Charles al III-lea este organizat de generalul Cristopher Ghika, comandantul trupelor personale ale suveranului britanic.

Prințul român Cristopher Ghika este urmașul familiei istorice Ghica și conduce din 2019 Divizia Casei Regale, calitate în care este responsabil de ceremonia încoronării noului rege al Marii Britanii. Românul Ghika a supervizat, de altfel, și funeraliile Reginei Elisabeta a II-a, în 2022.

A luptat în Afganistan și a condus coaliția militară anti-ISIS

Cristopher Ghika este fiul prințului Ion Ghica și servește în Armata Marii Britanii din 1993, în cadrul Gărzii Irlandeze. A luptat în războiul din Afganistan și a fost comandantul adjunct al coaliției militare a SUA împotriva teroriștilor de la ISIS, până în 2019.

Citește și
Prințul William și Prințul Harry
Încoronare cu tensiuni pentru regele Charles al III-lea. Cum va gestiona monarhul conflictele dintre cei doi fii ai săi

Generalul Cristopher Ghika, descendent al familiei de domnitori Ghica și strănepot al Marthei Bibescu, este Comandor al Ordinului Imperiului Britanic.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult