Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cine este atacatorul care a înjunghiat 6 oameni pe stradă, în Germania. Suleiman a fost împușcat de polițiști

Your browser doesn't support HTML5 video.

Şase persoane au fost rănite în atacul cu cuţitul de vineri din oraşul german Mannheim din cursul unei demonstraţii anti-Islam, informează dpa şi AFP.

Ministrul de interne Nancy Faeser a evocat posibilitatea unui act islamist în urma atacului produs cu câteva zile înainte de alegerile europene.

"Dacă ancheta constată un mobil islamist, va fi o nouă confirmare a marelui pericol reprezentat de actele de violenţă islamistă, împotriva cărora noi am avertizat", a notat responsabila germană într-un comunicat.

Potrivit revistei Der Spiegel, atacatorul s-a născut la Herat, în Afganistan, are 25 de ani şi se numeşte Suleiman. Nu era cunoscut ca radicalizat, dar pare să fi acţionat dintr-o motivaţie islamistă, a mai scris Spiegel, potrivit Agerpres.

Tânărul a fost rănit de gloanţele poliţiştilor în timpul arestării. Toate cele şase persoane pe care le-a înjunghiat au fost spitalizate şi o parte din ele operate de urgenţă, în special un poliţist care rămâne în stare critică.

Între cei înjunghiaţi se numără şi Michael Stürzenberger, cunoscut de mult ca militant anti-Islam.

O responsabilă a mişcării civice Pax Europa, care organizase manifestaţia, a afirmat că Stürzenberger a fost vizat în primul rând în atacul din piaţa centrală din Mannheim. Aparent viaţa acestuia nu se află în pericol.

Primarul din Mannheim, Christian Specht, a mers mai departe, vorbind de un atac "terorist".

"Din partea oraşului şi a societăţii din Mannheim, condamn în cei mai fermi termeni acest atac terorist brutal petrecut în cursul unui eveniment critic la adresa Islamului", a afirmat politicianul de centru-dreapta.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult