Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cine e tânărul neonazist care a ucis un politician german. Anunțul autorităților

Suspectul arestat în ancheta privind asasinarea politicianului german Walter Lübcke, la începutul lunii iunie, şi-a recunoscut crima.

Neonazistul german Stephan Ernst, condamnat deja cu privire la comiterea unor violenţe rasiste, a mărturisit asasinarea alesului CDU, un susţinător al migraţiei, a anunţat miercuri ministrul german de Interne Horst Seehofer.

Suspectul, în vârstă de 45 de ani, condamnat în 1993 cu privire la un atac cu exploziv vizând cămine ale unor străini, a ”declarat că a acţionat singur”, a anunţat ministrul, în urma unei reuniuni - cu uşile închise - la Bundestag, consacrată acestui asasinat care a şocat Germania.

Stephan Ernst, care a ieşit de pe radarele serviciilor de informaţii de mai mulţi ani, a fost arestat la jumătatea lui iunie în ancheta cu privire la asasinarea lui Walter Lübcke.

Ministrul a dat asigurări că ancheta cu privire la acest ”asasinat politic” nu s-a încheiat şi vizează căutarea unor eventuali complici, în pofida faptului că suspectul dă asigurări că a acţionat singur.

Citește și
rachete balistice rusesti la parada de Ziua Victoriei
Amenințări între NATO și Rusia. Oficial rus: Criza rachetelor cubaneze s-ar putea repeta

Ministrul de interne german Horst Seehofer a afirmat săptămâna trecută că asasinarea lui Walter Lübcke l-a convins să înăsprească măsurile de securitate la toate nivelurile. ''Este datoria noastră să facem orice este posibil omeneşte pentru a proteja pe oricine este ameninţat. Insultele, calomniile şi incitarea trebuie să fie stopate online şi offline'', a declarat Seehofer pentru grupul media Funke.

Lübcke, împușcat mortal la locuința sa

 

La primele ore ale zilei de 2 iunie, Lübcke fost găsit mort pe terasa casei sale din Wolfhagen, de la marginea oraşului Kassel.

Membru al Uniunii Creştin-Democrate (CDU), Walter Lübcke a condus timp de 10 ani consiliul regional din Kassel, o autoritate administrativă intermediară între landul Hesse şi comunele acestuia. El a fost, de asemenea, deputat în parlamentul regional.

În octombrie 2015, după decizia cancelarului Angela Merkel de a deschide frontierele Germaniei pentru sute de mii de irakieni şi sirieni, Walter Lübcke a apărat drepturile refugiaţilor, ceea ce a atras reacţii dure din partea extremei drepte, care l-a numit ''trădător'' şi a făcut publică adresa domiciliului său.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult