Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cine a furat, de fapt, toaleta de aur masiv în valoare de 6 milioane de dolari din palatul în care s-a născut Churchill

Un bărbat a pledat vinovat că a furat o toaletă făcută în întregime din aur de 18 carate și în valoare de peste 6 milioane de dolari din casa unde s-a născut liderul Winston Churchill din timpul războiului.

James Sheen, în vârstă de 39 de ani, a pledat vinovat pentru furt, conversie sau transfer de proprietate, marți la Oxford Crown Court, a raportat agenția de știri PA Media din Marea Britanie, citând Crown Prosecution Service.

Toaleta complet funcțională a fost instalată la Palatul Blenheim în 2019, ca parte a unei expoziții a artistului italian Maurizio Cattelan numită „Victoria nu este o opțiune”, scrie CNN.

Opera de artă neobișnuită, intitulată „America”, a fost furată în septembrie 2019 a acelui an, la doar câteva zile după deschiderea expoziției.

Furtul a provocat și pagube semnificative și inundații, a raportat poliția la acea vreme.

Sheen a apărut în instanță prin intermediul unei legături video de la închisoarea Five Wells, unde ispășește o pedeapsă de 17 ani pentru diverse furturi.

Printre altele, ispășește și o pedeapsă pentru furtul de tractoare și trofee de mare valoare de la Muzeul Național de Curse de Cai din Newmarket, în valoare totală de 503.000 de dolari.

„America” a fost expusă pentru prima dată la Guggenheim din New York City în 2016. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult