Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cinci persoane, printre care și un copil de 10 ani, au fost rănite de un urs în Slovacia. Animalul nu a fost prins

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cinci oameni, inclusiv un copil de 10 ani, au ajuns la spital, după ce au fost atacați de un urs, într-un oraș slovac, aflat la poalele munților Tatra.  

Un martor a fimat de la distanță goana ursului după cei care au avut ghinionul să se nimerească în calea sălbăticiunii. Câțiva au reușit să sară un gard, însă un bărbat de peste 70 de ani și o femeie de 49 nu au apucat să fugă. Femeia a suferit o rană la umăr, iar bărbatul a ajuns la spital cu o tăietură la cap.

„Ursul a atacat cinci persoane în centrul oraşului, după care s-a retras în pădure", a declarat pentru AFP Viktoria Capcikova, purtătoare de cuvânt a autorităţilor locale. Victimele, printre care şi un copil de 10 ani, au suferit zgârieturi şi muşcături mai mult sau mai puţin grave.

Incidentul a avut loc la câteva zile după ce o altă femeie a fost omorâtă de un urs brun, într-o pădure din apropiere.

Autorităţile le-au solicitat localnicilor să nu se aventureze în afara zonelor rezidenţiale, în special seara şi dimineaţa devreme, pentru că ursul nu a fost încă prins.

Citește și
Urs brun
O femeie a murit după ce a fost fugărită de un urs într-o pădure din nordul Slovaciei

Şase patrule de vânători, poliţişti şi experţi în faună sălbatică încearcă să localizeze animalul în jurul acestui oraş, aflat la aproape 300 de kilometri de Bratislava. „Ei dispun de o dronă cu viziune termică şi nocturnă, capcane şi sunt înarmaţi", conform lui Capcikova.

În 2021 un bărbat în vârstă de 57 de ani a fost ucis de un urs brun într-o regiune din centrul Slovaciei, primul atac mortal confirmat al unui urs sălbatic din această ţară.

Conform cercetătorilor slovaci, populaţia de urşi a Slovaciei are un efectiv estimat la 1.275 de indivizi.

La începutul acestei luni, Ministerul Mediului din Slovacia a publicat noi reglementări care autorizează echipele specializate să împuşte orice urşi care reprezintă o ameninţare pentru oameni.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult