Modifica setarile cookie
Toate categoriile

”Ciclonul bombă”, care a adus iarna polară, fotografiat dintr-un satelit NASA

Milioane de oameni care trăiesc pe Coasta de Est a SUA s-au confruntat în ultimele zile cu aşa-numitul "ciclon bombă" care a adus o vreme polară, cu căderi abundente de zăpadă şi viscol puternic.

Ciclonul a provocat inundaţii, întreruperi ale alimentării cu energie electrică, anulări ale curselor aeriene şi ale altor mijloace de transport, închiderea şcolilor etc.

Puternicul ciclon polar a lovit sud-estul SUA la 3 ianuarie, când a nins la Tallahassee, Florida, pentru prima oară în ultimii 30 de ani. De asemenea, zeci de mii de gospodării din Georgia şi Florida au rămas fără alimentarea cu energie electrică.

După ce a crescut în intensitate deasupra oceanului Atlantic, ciclonul a lovit în ziua următoare şi zonele de coastă ale Carolinei de Sud, de Nord, Virginia, Delaware şi New Jersey. Vântul a atins viteza de 80 de kilometri pe oră.

Furtuna a adus ninsori puternice la New England, iar mareea provocată de vânt a inundat unele părţi din Boston.

Această imagine a fost obţinută de instrumentul VIIRS (Visible Infrared Imaging Radiometer Suite) aparţinând satelitului Suomi NPP la 4 ianuarie, ora 06:30 GMT.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult