Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cicloanele Ferdie şi Gener au făcut zeci de victime. Sunt cel puțin 20 de morți în Filipine

Cele două cicloane tropicale și ploile musonice care au lovit Filipine au provocat moartea a cel puțin 20 de persoane, iar alte 14 au fost date dispărute.

Dezastrul din Filipine a venit ca urmare a efectelor combinate ale musonului de sud-vest, precum şi ale celor două cicloane tropicale recente, Ferdie şi Gener, au anunţat miercuri autorităţile filipineze, transmite agenţia Xinhua, preluată de Agerpres.

Consiliul naţional pentru reducerea şi gestionarea riscului de dezastre (NDRRMC) a declarat că a primit rapoarte potrivit cărora 20 de persoane au murit în cinci regiuni din ţară, precizând că aceste cifre sunt încă în curs de verificare.

Începând de săptămâna trecută, unele regiuni din Filipine, inclusiv provincia Palawan, s-au confruntat cu inundaţii provocate de intemperii.

NDRRMC a declarat că intemperiile au afectat aproape 600.000 de persoane din 12 regiuni din întreaga ţară, precizând că furtunile au avariat 930 de locuinţe şi segmente de infrastructură.

Citește și
ciclon
Ce este ciclonul. Cum se formează unul dintre cele mai periculoase și distrugătoare fenomene meteorologice

În medie, 20 de taifunuri lovesc Filipine în fiecare an.

Arhipelagul este predispus la cicloane tropicale care provoacă ploi abundente, inundaţii şi vânturi puternice, soldate cu victime şi pagube la nivelul culturilor şi al proprietăţilor.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult