Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Chinezii vor construi un tren subacvatic de mare viteză. Cât costă faţă de o autostradă de la noi

Guvernul de la Beijing a aprobat proiectul primului tren de mare viteză care va trece pe sub apă.

Linia de 77 kilometri va face legătura între portul Ningbo, aflat la sud de Shanghai, şi arhipelagul Zhoushan. Trenurile vor pleca însă din Hangzhou şi vor parcurge traseul ăn doar 80 de minute – faţă de 4 ore şi jumătate, cât se fac în mod normal cu maşina, scrie CNN.

Noile garnituri de cale ferată ale chinezilor pot atinge 250 de kilometri pe oră. Tunelul subacvatic va avea peste 16 kilometri şi constituie o premieră mondială. Tot proiectul ar putea fi gata în 2025 şi este evaluat la 3,6 miliarde dolari. Ca termen de comparaţie, autostrada Ploiești - Brașov, de 107 kilometri, e estimată de autorităţile de la noi la 1,3 miliarde de euro şi ar trebui să fie gata în 2023 - iar momentan există doar pe hârtie

Guvernul de la Beijing a aprobat acest proiect deoarece vrea să investească mai mult în dezvoltarea zonei. Portul Ningbo-Zhoushan are deja cel mai mare volum de mărfuri din lume iar în Zhoushan este şi prima fabrică Boeing din afara SUA. Autorităţile vor să promoveze însă şi potenţialul turistic al regiunii.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Citește și
Tren
Alertă în tren. 30 de călători din au ieşit din vagon, din cauza unui fum dens

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult