Modifica setarile cookie
Toate categoriile

China neagă orice discuții anterioare invaziei ruse în Ucraina. Raportul serviciilor secrete occidentale, „fake news”

Oficialii Chinei neagă orice fel de implicare și de legătură cu invazia Rusiei în Ucraina. Un raport care arăta o presupusă coordonare a Rusiei cu China a momentului atacului este catalogat drept „fake news”.

Ministerul chinez al Afacerilor de Externe, a anunţat, joi, că raportul serviciilor secrete occidentale referitor la o presupusă cooperare între China şi Rusia în ceea ce priveşte atacul Rusiei asupra Ucrainei sunt „fake news”, relatează Reuters, preluat de news.ro.

Asemenea practici de a distrage atenţia şi de a blama alt responsabil sunt „josnice”, a declarat Wang Wenbin, purtător de cuvânt al ministerului chinez de externe, în cadrul unei conferinţe de presă.

Reacția serviciilor secrete

Înalţi oficiali chinezi ar fi cerut oficialilor ruşi, la începutul lunii februarie, să nu invadeze Ucraina înainte de sfârşitul Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing, a precizat New York Times, citând declarațiile unor oficiali ai administraţiei Biden şi ale unui oficial european, care a invocat un raport al serviciilor secrete occidentale.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult