Modifica setarile cookie
Toate categoriile

China dă vina pe SUA pentru incidentul cu nave de război în strâmtoarea Taiwan: „Ei fost primii care au provocat”

Oficialii militari americani au transmis că o navă de război chineză a ajuns la 137 de metri de un distrugător american în strâmtoarea Taiwan, „într-un mod nesigur”. Însă, Beijingul acuză SUA pentru acest incident.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Wang Wenbin, a declarat, luni, că nava Armatei Populare de Eliberare a Chinei (APL) a răspuns doar "în conformitate cu legile și reglementările" după ce o navă americană "a stârnit probleme și a provocat în primul rând".

Comandamentul SUA din Indo-Pacific a afirmat anterior că nava chineză "PLA(N) LUYANG III DDG 132 a executat manevre într-o manieră nesigură" în apropierea USS Chung-Hoon (DDG 93), care, alături de HMCS Montreal (FFH 336) din Canada, efectuase "un tranzit de rutină de la sud la nord în Strâmtoarea Taiwan la 3 iunie prin apele în care se aplică libertățile de navigație și survol în largul mării".

Nava de război americană ar fi trebuit să încetinească pentru a evita o coliziune cu omologul său chinez, după ce acesta a trecut de două ori prin fața navei militare americane.

"Măsurile luate de armata chineză sunt complet rezonabile, legale, profesionale și sigure. SUA sunt cele care ar trebui să reflecteze profund, să se autoevalueze și să își îndrepte greșelile", a declarat Wang reporterilor în cadrul unei conferințe de presă, potrivit Global Times, citată de agenția de presă Baha.

Citește și
taiwan
SUA se pregătesc să acorde un ajutor de 500 de milioane de dolari pentru arme destinat Taiwanului

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult