Modifica setarile cookie
Toate categoriile

China construiește un ”Soare” artificial, care ar putea fi mai fierbinte decât cel real. Cum va fi folosit

China ar putea dispune de electricitate generată pe baza reactorului său de fuziune nucleară Tokamak HL-2M sau „Soarele Artificial” până în 2040.

Dispozitivul este deja de aproape șapte ori mai fierbinte decât Soarele real, dar oamenii de știință încearcă să îmbunătățească sistemul de încălzire auxiliar de la EAST pentru a-l face mai „fierbinte” și „durabil”, a informat presa locală Xinhua News Agency, potrivit news.com.au.

Proiectat și dezvoltat de chinezi, EAST a fost folosit din 2006 de oameni de știință din întreaga lume pentru a efectua experimente legate de fuziune nucleară.

Peste 10.000 de cercetători științifici chinezi și străini au lucrat împreună pentru ”a aduce la viață” ”Soarele” artificial.

EAST exploatează temperaturi extrem de ridicate pentru a fierbe izotopii de hidrogen într-o plasmă, fuzionându-i împreună și eliberând energie, relatează Reuters.

Citește și
Bill Gates
Bill Gates și Warren Buffett vor să contruiască un nou tip de reactor nuclear

China a cheltuit deja aproximativ 1,3 miliarde de dolari pentru proiect.

Energia nu va genera aproape deloc deșeuri radioactive și necesită doar cantități mici de combustibil.

Acest lucru ar aduce omenirea cu un pas mai aproape de a crea „energie curată nelimitată”, prin imitarea reacțiilor care apar în mod natural în interiorul Soarelui din Sistemul Solar.

Reactorul de fuziune nucleară a stabilit un record mondial în iunie, rulând la o temperatură de 120 de milioane de grade Celsius timp de 101 secunde.

”Soarele” artificial atinge temperaturi de aproximativ 15 milioane de grade Celsius în centrul său.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult