China anunţă că a depăşit vârful epidemiei. Au fost înregistrate doar 15 cazuri noi
China a depăşit vârful epidemiei de coronavirus, a anunţat joi Comisia Naţională de Sănătate, citată de Reuters.
Comentariile au fost făcute de purtătorul de cuvânt al comisiei, Mi Feng, în cadrul unei conferinţe de presă, potrivit Agerpres.
De la izbucnirea epidemiei, au fost înregistrate la nivel mondial 124.519 cazuri confirmate şi 4.607 decese în 118 ţări şi teritorii, conform informaţiilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii actualizate joi dimineaţa.
15 noi cazuri în China, cel mai mic număr din ianuarie
Numărul de noi contaminări zilnice cu noul coronavirus în China a scăzut la 15, a anunţat joi Ministerul Sănătăţii, cel mai scăzut nivel de la debutul publicării statisticilor, la jumătatea lunii ianuarie.
Printre aceste cazuri suplimentare se numără şase persoane venite din străinătate, reprezentând o nouă provocare pentru autorităţile sanitare chineze, care au reuşit să limiteze epidemia pe teritoriul ţării.
De asemenea, 11 persoane au decedat în ultimele 24 de ore. Este cel mai scăzut nivel din 24 ianuarie. Totalul deceselor se ridică în prezent la 3.169 de morţi în China, pe departe cea mai afectată ţară din lume.
Numărul noilor contaminări la Wuhan (centru), epicentrul epidemiei de Covid-19, unde virusul a apărut în decembrie, este de doar opt.
Este pentru prima dată când scade sub pragul de 10 de la începutul realizării bilanţului, în luna ianuarie.
Odată cu ameliorarea situaţiei constatată în ultimele săptămâni, autorităţile au început să se relaxeze restricţiile vizând cei 56 de milioane de locuitori din provincia Hubei, a cărei capitală este Wuhan.
Cele mai multe dintre oraşe se află în carantină de la sfârşitul lunii ianuarie, dar persoanele sănătoase, din zonele puţin afectate, pot în prezent călători în interiorul provinciilor.
Mai multe companii au fost totodată autorizate să-şi reia progresiv activităţile în Wuhan şi în restul provinciei Hubei.
Deşi, aşa cum a declarat preşedintele Xi Jinping în această săptămână, epidemia este "practic strangulată" pe teritoriul Chinei, face în continuare ravagii în alte ţări, în special în Iran, Italia şi Coreea de Sud. China este îngrijorată de intrarea persoanelor contaminate pe teritoriul său.
Cu cele şase noi cazuri ''importate'' din străinătate anunţate joi de Ministerul Sănătăţii, totalul naţional al acestora se ridică la 85.
Pentru a încerca să gestioneze situaţia, autorităţile de la Beijing au anunţat miercuri că toate persoanele care sosesc în capitală venind din alte ţări, oricare ar fi acestea, vor fi plasate în carantină obligatorie timp de 14 zile.
În total, 80.793 de persoane au fost infectate în China.
Toate cele 16 spitale temporare din Wuhan au fost închise
Ultimele două spitale temporare din Wuhan, epicentrul focarului de coronavirus din provincia Hubei din China centrală, au fost închise marţi, marcând astfel închiderea tuturor celor 16 spitale temporare din oraş, informează Xinhua.
Ultimii 49 de pacienţi au părăsit spitalul temporar Wuchang marţi după-amiază. Stadionul Wuchang Hongshan a fost transformat în acest spital temporar care a început să funcţioneze pe 5 februarie. Cu 784 de paturi, el a primit în total 1.124 pacienţi, dintre care 833 au fost externaţi, iar 291 au fost transferaţi la alte spitale.
Un alt spital temporar, deschis în apropiere pe data de 14 februarie, a fost de asemenea închis marţi după-amiază, după 26 de zile de funcţionare.
Spitalul improvizat din districtul Jiangxia din Wuhan a fost transformat dintr-un centru sportiv. El a primit în total 564 de pacienţi, dintre care 392 au fost externaţi după ce s-au însănătoşit.
Pentru a trata pacienţii cu simptome uşoare şi pentru a controla răspândirea infecţiilor, autorităţile din oraşul Wuhan au transformat spaţii publice, precum centre expoziţionale şi săli de sport în 16 spitale temporare.
Circa 12.000 de pacienţi au fost trataţi în aceste spitale temporare, potrivit Centrului de control al epidemiei de COVID-19 din oraş.