Modifica setarile cookie
Toate categoriile

China a arestat o femeie care a defăimat în mediul online jucătoarele de tenis de masă de la Jocurile Olimpice

Poliţia din Beijing a arestat o femeie suspectată că a postat pe reţelele de socializare comentarii defăimătoare despre sportivele şi antrenorii din China după finala feminină de tenis de masă la Jocurile Olimpice de la Paris, a anunţat poliţia.

Suspecta, în vârstă de 29 de ani, pe nume He, "a fabricat în mod răuvoitor informaţii şi a defăimat în mod flagrant pe alţii, având ca rezultat un impact negativ asupra societăţii", a precizat poliţia din districtul Daxing într- un comunicat.

Cazul a fost investigat, a declarat poliţia, deşi nu au fost dezvăluite detalii specifice cu privire la comentariile defăimătoare.

În meciul din 3 august, Chen Meng, campioana en titre a Chinei, a învins-o pe colega sa de echipă Sun Yingsha, numărul 1 mondial, cu 4-2, într-o reeditare a întâlnirii lor anterioare de la Tokyo, din urmă cu trei ani.

Pe tot parcursul meciului, Sun a fost aclamată, iar Chen a fost huiduită de fiecare dată când puncta, potrivit unei transmisiuni a evenimentului.

După meci, mulţi oameni au criticat pe reţelele de socializare comportamentul publicului.

"Dacă acestui tip de cultură a fanilor i se permite să pătrundă în sport, în cele din urmă poate submina chiar şi cei mai talentaţi sportivi, precum Sun Yingsha", a comentat un utilizator pe Weibo.

Weibo, popularul site chinez de microblogging asemănător cu X, a anunţat că a şters peste 12 000 de postări şi a interzis mai mult de 300 de conturi pentru ceea ce a numit comentarii "ilegale".

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult