Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Charles Jenkins, soldatul american care a dezertat în Coreea de Nord, a murit

Un soldat american, care a dezertat în Coreea de Nord cu peste o jumătate de secol în urmă, după ce s-a îmbătat şi a trecut graniţa, a murit la vârsta de 77 de ani.

Charles Jenkins şi-a părăsit postul aflat în zona demilitarizată coreeană, în 1965, când avea 24 de ani. După aceea, timp de aproape patru decenii a fost ţinut prizonier, el precizând că a "făcut greşeala vieţii lui", conform Mirror

Aflat acolo, el s-a căsătorit cu Hitomi Soga, o japoneaza în vârstă de 20 de ani, la vremea aceea, care a fost şi ea răpită alături de mama ei, pentru a-i ajuta pe spionii nord-coreeni. Soga a avut permisiunea de a se întoarce în Japonia, în 2002, iar Jenkins, originar din Carolina de Nord, a urmat-o pe ea şi pe cele două fiice ale lor în 2004.

Într-un interviu, acordat în 2006, pentru The Independent, Jenkins a rememorat momentele cumplite prin care a trecut când a fost ţinut prizonier, el fiind bătut, înfometat şi forţat să lucreze pentru statul Coreea de Nord.

Citește și
trecere 3D ploiesti
Cum arată trecerea de pietoni "3D" din Ploieşti, copiată după cea din Buzău

El a declarat: "Începusem să mă obişnuiesc cu viaţa din Coreea de Nord. Luam bătaie în fiecare zi şi devenise o rutină. Nu îţi mai pasă. Mâncăm un orez pe care îl spălăm de patru sau cinci ori, dar tot negru era, fiind plin de insecte şi pietre."

Jenkins avea sarcina de a îi învaţa pe spionii şi militarii nord-coreeni limba engleză şi a mai făcut parte din filmuleţele de propagandă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult