Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cel puțin șapte eleve au murit după ce piroga lor s-a răsturnat în Fluviul Niger, Guineea

Cel puţin şapte eleve care urmau să susţină, luni, examenele de admitere la liceu s-au înecat după ce piroga lor s-a răsturnat în Fluviul Niger, în apropierea oraşului Kouroussa, în Guineea.

„Suntem loviţi de această veste proastă a naufragiului a şapte eleve care şi-au pierdut viaţa”, a declarat presei ministrul învăţământului preuniversitar şi alfabetizării, Guillaume Hawing, care se află în regiune pentru a lansa primele probe ale examenului, notează AFP, citată de Agerpres.

Mamadi Kéita, agent de securitate, a declarat pentru AFP că şi-a pierdut sora vitregă în această accident. „Ea pleca cu colegele ei de cealaltă parte a Fluviului Niger pentru primele teste ale examenului de admitere în anul 7, care începe luni”.

„S-au îmbarcat într-o pirogă supraîncărcată care s-a răsturnat sub greutatea pasagerilor şi a mărfurilor”, a adăugat el în lacrimi la telefon.

„Toate fetele veneau din districtul Kourala şi mergeau în subprefectura Balato, la 40 de kilometri de prefectura Kouroussa”, a precizat el.

Citește și
salvata rau
O femeie a fost salvată de la înec de patru adolescenți, în Iași. Gestul lor a fost filmat de martori impresionați

O altă sursă locală a declarat pentru AFP sub protecţia anonimatului că bilanţul este doar provizoriu şi s-ar putea înrăutăţi. Operaţiunile de găsire a corpurilor continuau duminică seara.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult