Modifica setarile cookie
Toate categoriile

„O tragedie de neimaginat”. Dezastrul lăsat în urmă de tornadele care au ucis zeci de oameni în SUA. GALERIE FOTO

Your browser doesn't support HTML5 video.

Mai mulți oameni de peste ocean sunt încă dați dispăruți după tornadele devastatoare care au măturat sâmbătă noapte 6 state din centrul Americii și au ucis cel puțin 80 de persoane.

Localități întregi au fost spulberate de dezlănțuirea naturii. O fabrică și un depozit Amazon s-au prăbușit peste angajații din tura de noapte. Salvatorii fac eforturi să-i scoată pe cei prinşi sub dărămături. Situația cea mai gravă este în Mayfield - Kentucky, unde vijelia a dărâmat o fabrică de lumânări peste muncitorii din tura de noapte. Cel putin 110 persoane se aflau în incintă. Potrivit guvernatorului din Kentucky, a fost cea mai distructivă tornadă care a lovit vreodată statul.

„Sunt cel puţin 4 metri înălţime de fiare acoperite cu mașini. Erau acolo şi butoaie pline cu substanţe chimice. Ar fi un miracol să mai găsim pe cineva în viaţă”, a transmis guvernatorul statului Kentucky.

Autoritățile au mobilizat ample echipe de intervenție, însă operațiunile de salvare sunt îngreunate de vânt și de ploaie. Cel putin 4 tornade diferite au lovit statul Kentucky, iar cea mai violentă dintre ele a măurat o suprafaţă de peste 320 de kilometri pătrați.

Citește și
G7
Regatul Unit şi SUA, îngrijorate de acţiunile militare ale Rusiei. „Vor exista consecințe severe dacă va invada Ucraina”

„Centrul este devastat complet. Este orașul natal al tatălui meu, Dalton Springs, cu o populație de 2.700 de locuitori. Vorbim de o pierdere imensă. La o stradă distanţă de locuinţa bunicilor mei nu există nicio casă în picioare. Nu există nicio clădire întreagă și nu știm unde sunt toți oameni de acolo”, a mai transmis guvernatorul din Kentucky.

Și în sudul statului Illinois un depozit Amazon a fost spulberat de urgie. Mai multi angajați au rămas captivi sub dărâmături. În Tennessee, si-au pierdut viata cel puţin trei persoane, iar in Illinois, un marfar a deraiat. În Arkansas, s-a prăbușit acoperișul unui cămin de bătrâni. Un locatar al azilului a murit.

„Acesta este probabil unul dintre cele mai mari focare de tornade din istoria noastră. Este o tragedie de neimaginat și încă nu știm câte vieți au fost pierdute sau amploarea totală a pagubelor”, a declarat președintele SUA, Joe Biden.

Echipele de intervenţie depun în continuare eforturi pentru a căuta persoanele dispărute.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult