Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cel puțin 100 de morți după o furtună de nisip în India

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cel puțin 100 de oameni au murit iar alte zeci de persoane au fost rănite după ce o furtună de nisip a lovit câteva state din nordul Indiei, relatează BBC.

Furtuna de nisip a doborât copaci, a distrus case, a ucis animale și a lăsat fără curent mai multe regiuni din statele Rajasthan și Uttar Pradesh.

Multe dintre victime dormeau în casele distruse de furtună. Autoritățile au anunțat că bilanțul morților a crescut de la 74 la 100.

Districtul Agra, în care se află celebrul mausoleu Taj Mahal, este regiunea care a fost cel mai afectată, cu 36 de decese înregistrate.

În Rajasthan, o importantă regiune turistică a Indiei, "cele mai multe dintre cele 31 de decese şi 102 persoane rănite provin din trei districte - Alwar, Dholpur şi Bharatpur", a precizat la rândul său Hermant Gera, directorul departamentului local de gestionare a catastrofelor naturale şi pentru ajutor umanitar.

Citește și
bebelus
Gestul șocant făcut de un medic, pentru a demonstra că nu a greșit sexul la ecografie

Miercuri seară, capitala Indiei, New Delhi, a fost învăluită de un veritabil "voal" de particule albe, care au obturat vizibilitatea înainte de a lăsa locul unor furtuni violente. Niciun deces nu a fost semnalat deocamdată în metropola indiană.

"Sunt întristat de vieţile pierdute din cauza furtunilor de praf din mai multe zone ale Indiei. Condoleanţe familiilor îndoliate", a precizat pe Twitter biroul de presă al prim-ministrului indian Narendra Modi.

Furtunile de praf, însoţite de vânturi puternice, reprezintă un fenomen relativ obişnuit în timpul sezonului estival din nordul şi estul Indiei.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult