Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cel puțin 36 de oameni au murit după ce au consumat băuturi alcoolice ilegale, amestecate cu metanol, în India

Cel puţin 36 de persoane au murit şi alte peste 60 primesc îngrijiri medicale în spitale după ce au consumat băuturi alcoolice contaminate în statul Tamil Nadu din sudul Indiei, a anunţat joi un purtător de cuvânt guvernamental, citat de Reuters.

Peste 100 de persoane, cu simptome precum vărsături, dureri de stomac şi diaree, au necesitat îngrijiri medicale începând de miercuri în districtul Kallakurichi, situat la 250 de kilometri de capitala statului, Chennai, a declarat purtătorul de cuvânt.

Guvernul din Tamil Nadu a indicat că au fost luate măsuri disciplinare împotriva a cel puţin zece funcţionari, inclusiv administratorul şef al districtului şi şeful poliţiei. "Am fost şocat şi întristat la aflarea veştii... Au fost luate măsuri împotriva funcţionarilor care nu au reuşit să împiedice acest lucru", a declarat ministrul şef din Tamil Nadu, M.K. Stalin, într-o postare pe reţeaua socială X.

Poliţia a arestat patru persoane sub acuzaţia de comercializare de băuturi alcoolice ilicite. De asemenea, au fost confiscaţi 200 de litri de băuturi alcoolice amestecate cu metanol, a precizat guvernul statului.

Decesele provocate de alcoolul ilicit reprezintă un eveniment obişnuit în India, unde multe persoane nu îşi permit să cumpere băuturi spirtoase comercializate legal.

Guvernul din Tamil Nadu a precizat că au fost luate măsuri pentru identificarea persoanelor implicate în producţia de metanol - o substanţă chimică toxică utilizată în mod obişnuit în scopuri industriale.

O înregistrare video publicată de agenţia indiană de presă ANI, la care Reuters deţine o participaţie minoritară, prezintă lucrători sanitari care transportă pacienţi în ambulanţe, la un spital, în timp ce o altă înregistrare arată mai multe persoane care aşteaptă în faţa unei morgi din Kallakurichi.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult