Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cel puțin 16 oameni au murit în Coreea de Sud, după o explozie la o fabrică de baterii cu litiu

Un incendiu masiv, care a izbucnit după ce mai multe baterii cu litiu au explodat, a ucis cel puțin 16 persoane în Coreea de Sud. Incendiul a izbucnit luni dimineața la fabrica Aricell din orașul Hwaseong, la aproximativ 45 km de capitala Seul.  

Imaginile difuzate de televiziuni locale au arătat mici explozii în timp ce pompierii încercau să stingă incendiul.

Coreea de Sud este unul dintre principalii producători de baterii cu litiu, care sunt utilizate în numeroase articole, de la vehicule electrice la laptopuri.

Potrivit BBC, autoritatea medicală din Hwaseong, Sim Jung-sik, a declarat că 16 persoane au fost confirmate ca fiind decedate, în timp ce alte șapte au fost rănite.

Fabrica Aricell adăpostea aproximativ 35 000 de elemente de baterie la etajul al doilea, unde bateriile erau inspectate și ambalate, iar alte baterii erau depozitate în altă parte.

Citește și
Galaxy S7 Edge
Samsung, din nou intr-o situatie delicata. Un american spune ca telefonul sau Galaxy S7 Edge a explodat in timpul incarcarii

Kim Jin-young, pompierul local, a declarat că incendiul a început când o serie de baterii au explodat, deși rămâne neclar ce a declanșat exploziile inițiale. Aproximativ 100 de lucrători se aflau în incintă la momentul respectiv.

Kim a declarat că a fost dificil să se intre inițial în incintă "din cauza temerilor legate de explozii suplimentare".

Deoarece un incendiu de litiu poate reacționa intens cu apa, pompierii au fost nevoiți să folosească nisip uscat pentru a stinge focul, care a durat mai multe ore până a fost controlat.

Bateriile cu litiu riscă să explodeze dacă sunt deteriorate sau supraîncălzite. Deși un incendiu poate fi stins, acesta riscă să se reaprindă brusc, din cauza reacției chimice.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult