Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cel puţin 11 persoane au murit după cutremurul din Afganistan, 9 dintre ei în Pakistan

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cel puţin nouă persoane au fost ucise şi 44 rănite în nord-vestul Pakistanului, în urma cutremurului cu magnitudinea 6,5 care a avut loc, marţi seară târziu, în Afganistan, a anunţat un oficial guvernamental pakistanez, citat de Reuters.

Cel puţin două persoane au fost ucise în Afganistan, a declarat un oficial al agenţiei pentru dezastre din această ţară.

Cutremurul a fost resimţit pe o suprafaţă de peste 1.000 km lăţime, de aproximativ 285 de milioane de persoane din Pakistan, India, Uzbekistan, Tadjikistan, Kazahstan, Kârgâzstan, Afganistan şi Turkmenistan, a declarat Centrul seismologic european-mediteranean.

Epicentrul a fost localizat în munţii Hindu Kush, în provincia nord-estică afgană puţin populată Badakhshan, la 40 km sud-est de satul Jurm, la adâncimea considerabilă de 187 km, a precizat Institutul Geologic al SUA.

În provincia pakistaneză Khyber Pakhtunkhwa, la graniţa cu Afganistanul, nouă persoane au fost ucise şi 44 rănite, a declarat, miercuri, pentru Reuters un înalt oficial provincial Abdul Basit, adăugând că cel puţin 19 case au fost avariate.

Shafiullah Rahimi, un purtător de cuvânt al ministerului afgan de atenuare a efectelor dezastrelor, a declarat marţi târziu că două persoane au fost ucise în provincia estică Laghman.

Mari părţi din Asia de Sud sunt active din punct de vedere seismic, deoarece o placă tectonică cunoscută sub numele de placa indiană se împinge spre nord în placa eurasiatică.

Un cutremur cu magnitudinea 6,1 în estul Afganistanului a ucis peste 1.000 de persoane anul trecut.

În 2005, cel puţin 73.000 de persoane au fost ucise de un cutremur cu magnitudinea de 7,6 care a lovit nordul Pakistanului.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult