Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cel puțin 11 pacienți cu Covid-19 au murit într-un spital din India, după o întrerupere a aprovizionării cu oxigen

Cel puţin 11 pacienţi cu COVID-19 au murit într-un spital din sudul Indiei după o întrerupere a aprovizionării cu oxigen medical, au declarat marţi responsabilii unităţii medicale, potrivit DPA.

 

Incidentul a avut loc luni seara la un spital de stat din districtul Chittoor, statul indian Andhra Pradesh, din cauza întârzierii sosirii unei autocisterne care transporta provizii de oxigen, a raportat cotidianul Indian Express, transmite Agerpres.

Cel mai înalt responsabil al districtului, M Hari Narayanan, a respins acuzaţiile familiilor pacienţilor care susţin că furnizarea de oxigen medical la unitatea de terapie intensivă a spitalului a fost sistată până la 45 de minute.

"A fost un decalaj de cinci minute la reîncărcarea buteliei de oxigen care a provocat scăderea presiunii... Alimentarea cu oxigen a fost restabilită în cinci minute", a susţinut acesta în faţa reporterilor.

Citește și
India
India: Zeci de cadavre ale unor presupuşi morţi de Covid-19 eşuează pe malurile Gangelui

Autorităţile statului au ordonat o anchetă asupra incidentului chiar dacă oficialii au recunoscut că întârzierea autocisternei a cauzat această criză de oxigen medical.

Acest incident vine într-un moment în care India se luptă cu un nou val de COVID-19, lipsa de oxigen medical impunându-se drept una din principalele probleme cu care se confruntă sistemul sanitar indian în timpul pandemiei.

În ultimele săptămâni s-au înregistrat mai multe cazuri de perturbări ale aprovizionării cu oxigen sau de lipsă de oxigen medical în spitale care a condus la decesul pacienţilor.

Curtea Supremă a ţării a format recent un grup de lucru pentru asigura aprovizionarea adecvată şi echitabilă cu oxigen medical a spitalelor.

Duminică, o perturbare de două ore a aprovizionării cu oxigen medical ar fi dus la moartea a cel puţin trei pacienţi într-un spital de stat, deşi autorităţile au negat incidentul.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult