Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cel mai grav atac antisemit comis vreodată în SUA. Autorul riscă pedeapsa cu moartea

Your browser doesn't support HTML5 video.

Atacul armat de sâmbătă într-o sinagogă din Pittsburgh este "probabil" cel mai grav atac antisemit comis vreodată în SUA, a apreciat principala asociaţie de combatere a antisemitismului în Statele Unite, Liga antidefăimare.

Sunt 11 morţi în Statele Unite, după sângerosul atac armat petrecut la o sinagogă din Pittsburgh.

Alte şase persoane, dintre care patru poliţişti, au fost rănite. Totul, după ce un individ de 46 de ani, antisemit şi adept al supremaţiei albilor, a intrat în lăcaşul de cult şi a deschis focul la întâmplare.

S-a predat în cele din urmă şi riscă pedeapsa cu moartea.

Înregistrările comunicaţiilor audio ale poliţiei surprind atmosfera din timpul intervenţiei de la sinagogă. Primul apel a sosit la ora 9.45 când se desfăşura slujba de Sabat. Un bărbat înarmat cu o puşcă şi trei pistoale a intrat şi a deschis focul asupra celor adunaţi la parter.

Apoi a mers la subsol, dar şi la etaj, unde a tras strigând într-una "Să moară toţi evreii!". În clipa în care au ajuns poliţiştii a împuşcat doi agenţi şi doi membri ai trupelor speciale Swat.

"Locul crimei arăta îngrozitor. Mai rău de atât nu am mai văzut şi am fost la accidente de avion. E foarte rău", spune Wendell Hissrich, oficial local DIMI.

Atacatorul a fost identificat drept Robert Bowers, un localnic în vârstă de 46 de ani. Nu avea antecedente penale, dar pe internet nu-şi ascundea ura faţă de evrei, pe care îi considera "copiii Satanei". Vecinii lui evrei sunt îngroziţi.

Preşedintele Trump a declarat că tragedia are puţin de-a face cu limitarea accesului la armele de foc. Şi că, dimpotrivă, dacă cineva din sinagogă ar fi avut o armă, ar fi existat o singură victimă: atacatorul.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult