Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cel mai căutat om din Olanda, arestat în Dubai. Infracțiunile de care este acuzat

Autoritățile din Dubai l-au arestat pe Ridouan Taghi, liderul unei grupări de trafic de droguri, considerat cel mai căutat om din Olanda.

Pe numele lui Ridouan Taghi fusese emis un mandat internațional de arestare pentru omor și trafic de droguri, relatează The Guardian.

Ridouan Taghi, în vârstă de 41 de ani, s-a născut în Maroc și a devenit cunoscut la nivel internațional în luna septembrie, când avocatul unui martor dintr-un caz deschis împotriva sa a fost împușcat în apropierea casei sale din Amsterdam.

Șeful poliției din Olanda, Erik Akerboom, a declarat că arestarea lui Ridouan Taghi „este foarte importantă pentru Olanda”.

Infractorul a fost prins pe un aeroport din Dubai, după ce a folosit un pașaport emis pe un nume fals. Ridouan Taghi trăia într-o zonă rezidențială din Dubai și nu era implicat în nicio activitate criminală.

Citește și
Haga
Trei minori, printre victimele atacului înfiorător din Haga. Detalii despre atacator

Presa olandeză relatează că Ridouan Taghi este acuzat de trafic de cocaină. Olanda și Dubai nu au un tratat de extrădare, dar autoritățile au început procedurile pentru transferul lui.

Uciderea avocatului Derk Wiersum în Amsterdam în luna septembrie a crescut presiunea asupra autorităților olandeze de a acționa în acest caz.

Wiersum era avocatul unui martor numit Navil B, citat într-un dosar deschis împotriva traficantului de droguri.

Olanda este cunoscută pentru toleranța în ceea ce privește marijuana, dar conform unui raport al Consiliului Local din Amsterdam, acum există o problemă generală față de droguri și lumea criminală.

Unul dintre principalele sindicate ale Poliției olandeze a anunțat la momentul uciderii avocatului că incidentul demonstrează „că trăim într-un stat narcotic”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult