Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cei 9 mineri blocați într-o mină de aur din Turcia, de negăsit. Momentul producerii alunecării de teren, surprins de camere

Your browser doesn't support HTML5 video.

Dezastru în Turcia. Salvatorii îi caută pe cei 9 mineri blocați într-o mină de aur din cauza unei uriașe alunecări de teren: 10 milioane de metri cub de pământ au luat-o la vale. Patru persoane, inclusiv managerul minei, au fost arestate.

Pe de altă parte, s-au produs inundații serioase în Antalya și în mai multe localități din sud-vestul Turciei, după o furtună violentă cu ploi torențiale. Camerele de supraveghere au surprins momentul în care pământul începe să se miște și se împrăștie în valea unde se află explotarea minieră, în Anatolia, regiunea din estul Turciei. 400 de salvatori au fost mobilizați în speranța că îi pot aduce la suprafață, teferi, pe minerii prinși în subteran. Mina de aur a ajuns în atenția presei și în 2022, după o scurgere periculoasă de cianuri, care sunt folosite la exploatarea zăcămintelor aurifere. Activitatea minieră a fost suspendată, dar compania a reluat lucrările la scurt timp, după ce a plătit o amendă. Iar autoritățile nu au luat în seamă apelurile repetate pentru închiderea minei. În altă parte a Turciei, ploile torențiale au provocat viituri periculoase, care au luat pe sus mașini și au transformat șoselele în râuri năvalnice. În orașul Antalya, un bărbat a murit înecat în mașina blocată într-un pasaj subteran inundat. Mai multe școli din cartierele afectate de viituri au suspendat cursurile și numeroase locuințe au fost inundate. Potrivit presi turce, într-un district din Antalya, precipitațiile care au căzut în 24 de ore au totalizat mai mult de 280 de litri pe metru pătrat.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult