Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cea mai pro-rusă regiune din Republica Moldova. 95% dintre cetățeni au votat împotriva referendumului de aderare la UE

Cei mai mulți dintre locuitorii regiunii autonome Găgăuzia, aflată în sud-vestul Republicii Moldova, nu vor să audă de Uniunea Europeană. Ei au votat în consecință la referendumul pro-UE.

Aproape 95% dintre voturile exprimate în această zonă a Republicii Moldova au votat împotriva aderării țării la Uniunea Europeană, informează publicația Ziarul de Gardă.

"Datele preliminare de la Comisia Electorală Centrală arată că în regiune au votat 57.847 de persoane la referendum, dintre care 94,84% au votat NU și 5,16% au votat DA", notează sursa citată.

Găgăuzia e împotriva Maiei Sandu

De asemenea, la alegerile prezidențiale, Maia Sandu a primit doar 2,26% dintre voturile exprimate în regiunea condusă de Evghenia Guțul, o pro-rusă declarată și o unealtă a oligarhului fugar Ilan Șor.

"La alegerile prezindențiale au votat 62.545 de persoane în regiunea găgăuză. Cele mai multe voturi le-au acumulat doi foști procurori.

Citește și
Alegerile prezidențiale și referendumul din Republica Moldova, ignorate de presa de la Moscova
Alegerile din Moldova în presa de la Moscova. Ce spun rușii despre scrutinul care le-ar limita influența la Chișinău

Pe primul loc se situează fostul procuror general, Alexandr Stoianoglo, susținut de Partidul Socialiștilor – 48,67%. Pe locul doi se află fosta procuroră anticorupție, Victoria Furtună, care s-a înregistrat în calitate de candidată independentă – 28,88%", precizează Ziarul de Gardă.

Maia Sandu a ocupat doar locul 5 în preferințele alegătorilor.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult