Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cea mai nouă insulă din lume a apărut în arhipelagul japonez. Primele imagini de la fața locului | VIDEO

Cea mai nouă insulă din lume a apărut din mare în largul coastei insulei japoneze Iwo Jima din Oceanul Pacific.

Agenția meteorologică japoneză (JMA) a dezvăluit, pentru CNN, că insula, care deocamdată nu are un nume, a fost formată de o erupție vulcanică submarină.

Ieșirea sa din ocean a fost documentată în imagini realizate de Forța Maritimă de Autoapărare a țării la data de 1 noiembrie.

Fotografiile arată o mică erupție care trimite un nor întunecat de cenușă deasupra micuței insule, care face acum parte din lanțul de insule Ogasawara.

JMA a înregistrat activitatea vulcanică din zonă încă de anul trecut, dar Institutul de Cercetare a Cutremurelor de la Universitatea din Tokyo a anunțat că erupția care a format insula a avut loc la 30 octombrie.

Citește și
Jeff Bezos
Jeff Bezos se mută în "buncărul miliardarilor". Fondatorul Amazon și-a cumpărat o vilă de 79 de milioane de dolari

Săptămâna aceasta, Setsuya Nakada, profesor emerit de vulcanologie la Universitatea din Tokyo, a declarat, pentru Japan Times, că magma s-a acumulat sub apă cu ceva timp înainte de a ieși în cele din urmă la suprafață.

Insula se află la aproximativ 1.200 de kilometri la sud de Japonia continentală și la un kilometru de Iwo Jima, insula care a fost scena unora dintre cele mai aprige bătălii din timpul celui de-al Doilea Război Mondial în Pacific.

Pușcașii marini ai SUA s-au luptat cu zeci de mii de japonezi aflați în garnizoană acolo, într-o bătălie în care au murit peste 7.000 de americani și 22.000 de soldați japonezi.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult