Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cea mai gravă foamete pe care lumea a cunoscut-o în ultimii 100 de ani

ONU avertizează ca 13 milioane de oameni sunt în pericol să moară în țara care este pe punctul de a cunoaște cea mai gravă foamete din ultimii 100 de ani, relatează BBC.

ONU cere coaliției conduse de Arabia Saudită să oprească atacurile aeriene din Yemen care ucid civili și contribuie la cea mai gravă foamete pe care lumea a văzut-o în ultimii 100 de ani. Potrivit ONU, în Yemen se înregistrează cea mai gravă criză umanitară din lume.

Războiul din Yemen, una dintre cele sărace ţări arabe, a început în urmă cu 3 ani când rebelii Houthi, sprijiniți de Iran, au ajuns să controleze jumătate de țară, inclusiv capitala Sanaa. Saudiții se luptă cu Iranul pentru supremația în Orientul Mijlociu.

Arabia Saudită, sprijinită de SUA, Marea Britanie și Franța, a recurs la atacuri aerinene și la blocadă economică pentru a sprijini guvernul yemen recunoscut internațional.

Cel puțin 10.000 de oameni au fost uciși în acest conflict care generat milioane de refugiați.  Experții susțin că numărul morților este mult mai mare.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult