Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cea mai bună echipă de salvatori din lume, adusă să scoată victimele din peștera din Thailanda

Rick Stanton și John Volanthen se numără printre primele persoane care au ajuns la cele 13 persoane captive în peștera din Thailanda.

Cei doi salvatori au o experiență de cel puțin 35 de ani în astfel de operațiuni de salvare, potrivit The Guardian.

Cei doi voluntari britanici, pasionaţi de scufundări acvatice şi de speologie, au devenit lideri mondiali în astfel de misiuni extreme, fiind chemați pe tot globul pentru a ajuta la salvarea victimelor.

Cei 12 băieți adolescenți și antrenorul lor de fotbal, în vârstă de 25 de ani, au fost găsiți, luni, teferi, dar speriați și slăbiți, după ce au rămas blocați, de 10 zile, într-o peșteră inundată.

Într-o înregistrare video, cei doi britanici îi anunță pe copii că zeci de persoane au fost mobilizate pentru salvarea lor, însă operațiunea ar putea dura o perioadă mai lungă de timp.

Citește și
armata thailanda
Cum s-ar putea desfășura misiunea de salvare a copiilor blocați în peștera din Thailanda

"Nick şi John au fost în fruntea" operaţiunilor de salvare, a declarat vicepreşedintele BCRC, Bill Whitehouse. "Ei au trebuit să înoate împotriva curentului şi să avanseze agăţându-se de pereţii peşterii", a adăugat el pentru BBC, precizând că operaţiunea a durat aproximativ trei ore, potrivit Agerpres.

Rick Stanton, în vârstă de 56 de ani, este un pompier britanic, originar din Coventry, devenit lider mondial în operațiuni de salvare. În urma activității sale, Stanton a fost înnobilat de regina Marii Britanii.

"Cine s-ar fi gândit că fiind pasionat de speologie, această pasiune mă va duce peste tot în lume şi mă va face să câştig recompenseze, iar acum un titlu nobiliar?", declara el în 2012, pentru Coventry Telegraph.

John Volanthen, colegul său de echip, și, de asemenea, un salvator recunoscut la nivel mondia a dezvăluit pentru revista Sunday Times în 2013 că persoanele care vor să participe la misiuni speologice trebuie "să îşi păstreze sângele rece". "Panica şi adrenalina sunt excelente în anumite situaţii, însă nu şi în speologie", a adăugat expertul britanic.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult