Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ce tip de avion este FORTE11, care patrulează astăzi deasupra României și a Mării Negre

O dronă de supraveghere americană operează luni deasupra României și a Mării Negre, potrivit datelor furnizate de FlightRadar24, un site de urmărire a zborurilor.

RQ-4 Global Hawk este o dronă de spionaj capabilă de misiuni de mare altitudine și de lungă durată, cu o suită de capacități de supraveghere și de colectare de informații. A fost proiectată inițial de Ryan Aeronautical și oferă o supraveghere folosind radar cu deschidere sintetică de înaltă rezoluție (SAR) și senzori electro-optici/infraroșu (EO/IR). Poate supraveghea până la 100.000 kilometri pătrați, potrivit northropgrumman.com.

Global Hawk este operat de Forțele Aeriene ale Statelor Unite (USAF) și este folosit ca o platformă de rezistență la altitudine mare, care acoperă capacitatea de colectare a informațiilor pentru a sprijini forțele în operațiunile militare la nivel mondial. Potrivit USAF, capacitățile superioare de supraveghere ale aeronavei permit țintirea mai precisă a armelor.

Sistemul Global Hawk UAV cuprinde vehiculul aerian RQ-4, care este echipat cu pachete de senzori și sisteme de comunicații, un element de lansare și recuperare și un element de control al misiunii cu echipamente de comunicații la sol. Fiecare vehicul aerian RQ-4 este propulsat de un motor Allison Rolls-Royce AE3007H cu turboventilator

Citește și
F-35 Joint Strike Fighter
SUA vor ca Europa să cumpere arme americane. Un singur avion de luptă F-35 Joint Strike Fighter costă 80 de milioane $

Deoarece RQ-4 este capabil să efectueze incursiuni care durează până la 30 de ore, întreținerea programată trebuie efectuată mai devreme decât la alte aeronave cu rezistență mai mică.

Segmentul de sol este format dintr-un element de control al misiunii (MCE) și un element de lansare și recuperare (LRE), furnizate de Raytheon. MCE este utilizat pentru planificarea misiunii, comandă și control, precum și pentru procesarea și diseminarea imaginilor. LRE - pentru controlul lansării și recuperării. Având elemente separabile în segmentul de sol, MCE și LRE pot funcționa în locații separate geografic.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult