Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ce ținute au purtat regele Charles și regina Camilla la dineul din Franța. Suveranul a fost primit cu fast

Your browser doesn't support HTML5 video.

A fost o atmosferă regală miercuri seară, la palatul Versailles. Președintele francez, Emmanuel Macron, a fost gazda unui dineu organizat pentru oaspetele său de seamă, regele Charles al III-lea.

Însoțit de Camilla, monarhul britanic se află într-o vizită de stat de 3 zile în Franța. Este prima sa călătorie peste hotare... în calitatea oficială de rege al Regatului Unit!

Curtea majestuoasă a palatului Versailles și-a primit invitații puțin după ora 8 seara. Regele Charles și președintele Macron au optat pentru un costum negru cu papion. Și doamnele și-au asortat ținutele, la culoare. Regina Camilla a purtat o rochie albastră, accesorizată cu o tiară Dior, iar Brigitte Macron o ținută semnată de casa Vuitton. Au pozat câteva minute în fața fotoreporterilor, apoi s-au îndreptat spre prestigioasa galerie a Oglinzilor, unde îi așteptau peste 100 de alți oaspeți. Printre invitații de seamă s-au făcut remarcați actorii Hugh Grant, Charlotte Gainsbourg și cântărețul Mick Jagger. Oaspeții și-au răsfățat papilelele gustative cu un meniu de stele Michelin. La aperitiv au gustat din homarul albastru și tortul de crab cu un pat de migdale proaspete și mentă.

Felul principal a constat în carne de pasăre de curte cu ciuperci gratinate, iar un renumit patiser francez a pregătit desertul: Ispahan, un macaron roz, însoțit de un sorbet de litchi. Francezii care nu au reușit să îl vadă pe monarhul britanic la palatul Versailles, au făcut-o în timpul zilei, pe Champs Elysee. De la Arcul de Triumf, cei doi oficiali au plecat la Palatul Elysee pentru discuții tete-a-tete. Războiul din Ucraina și combaterea schimbărilor climatice au fost printre subiectele abordate. Joi, aproape 300 de parlamentari francezi vor asista la discursul regelui Charles de la tribuna Senatului francez, o premieră pentru un suveran britanic.  Cuplul regal va vizita apoi catedrala Notre Damme, aflată în reconstrucție, iar vineri va merge la Bordeaux, un oraș aflat cândva sub domnia regelui englez Henric al II-lea. În prezent, acolo locuiesc 39.000 de britanici.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult