Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ce spun experţii despre noile rachete "invincibile" ale lui Putin. "Sperie copiii"

Your browser doesn't support HTML5 video.

Președintele rus Vladimir Putin a supervizat personal testarea unei noi rachete supersonice, ce poate fi echipată cu focoase nucleare.

Aparent extaziat de reuşita testului, liderul de la Kremlin a spus că ţara să are de acum înainte un nou tip de arma strategică. Ba mai mult, Putin a sugerat că nicio altă țară n-ar putea să dezvolte ceva similar. Experţii primesc totuşi cu scepticism anunţul preşedintelui rus.

Preşedintele rus a supervizat testul de la distanţă, dintr-o clădire a Ministerului rus al Apărării, la Moscova. Lansat din regiunea Orenburg, sistemul Avangard a lovit ţinta fixată în Extremul Orient, la mii de kilometri depărtare.

„Dragi tovarăşi, vreau să fiu eu primul care îi felicita pe inginerul-şef, pe oamenii din echipa sa, pe muncitori, pe toţi cei care au contribuit la construirea acestui sistem militar remarcabil”, a spus Putin

Ulterior, în cadrul unei reuniuni guvernamentale, Vladimir Putin a vorbit la superlativ de noul sistem de rachete. Acesta s-ar sustrage sistemelor americane de apărare anti-racheta, datorită gradului înalt de manevrabilitate.

Citește și
Racheta rusească care poate învinge scutul de la Deveselu, testată sub ochii lui Putin
Racheta rusească care poate învinge scutul de la Deveselu, testată sub ochii lui Putin

„Noul sistem "Avangard" este invulnerabil la orice interceptare de către orice sistem de apărare anti-racheta existent al oricărui adversar potenţial. Este un imens succes! Anul viitor, sistemul "Avangard" va fi deja desfăşurat. Este un dar minunat făcut naţiunii ruse de Anul Nou!”, a spus Putin,

În lună martie, în ajunul realegerii sale la Kremlin, Vladimir Putin a anunţat o serie de noi arme, inclusiv Avangard, în cadrul unuia dintre cele mai belicoase discursuri ale sale. Armele respective ar putea lovi orice punct de pe Glob, s-a lăudat Putin. Cu toate acestea, mai mulți experți sunt de părere că liderul rus spune "poveşti de speriat copiii". Liniile de producție, finanțarea și stadiul tehnologiei ruse stau în calea propulsării acestor arme într-o poziție amenințătoare, cred specialiştii.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult