Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ce spun analiştii despre dependenţa lui Trump de Twitter. "Un simţ al realităţii deformat"

Your browser doesn't support HTML5 video.

Criticat şi ironizat copios pentru dependenţa sa de Twitter, Donald Trump nu da niciun semn că ar fi dispus să scape de nărav.

Dimpotrivă: vineri a postat o duzină de mesaje pe diverse teme, de la imigraţie, la ancheta privind amestecul Rusiei în alegerile americane. Şi a înfierat încă o dată presa tradiţionala care "propagă ştiri false".

Preşedintele a ajuns să se încreadă aşa de mult în Twitter încât Politico relatează că, recent, a întrerupt brusc o discuţie cu congresmeni nemulţumiţi de decizia lui de a retrage trupele din Şiria, ca să-şi consulte contul de Twitter. Apoi i-a cerut lui Dan Scavino, consultantul sau în materie de social media, să le explice congresmenilor cât de populară este hotărârea lui, potrivit reacţiilor de pe Twitter.

Michael D'Antonio, biograf al lui Donald Trump: „Cred că ceea ce contează cel mai mult pentru președinte este să fie aprobat de cei care îl iubesc și-l urmăresc pe Twitter. De fiecare dată când postează ceva, el se folosește de Twiter ca de un fel de institut personal de sondare a opiniei publice.”

Preşedintele a apelat adesea la Twitter ca să-şi verse nervii ori să anunţe decizii majore. Mai nou, pare să sondeze terenul pentru viitoare hotărâri, lansând ideile întâi pe Twitter.

Citește și
eric trump
Contre pe Twitter între fiii lui Donald Trump și primarul orașului New York

Timothy Naftali, istoric al presedinţilor SUA: „Donald Trump dă impresia că nu se folosește mai deloc de informațiile și expertiza puse la dispoziție de instituțiile guvernamentale. În schimb, el se bizuie pe Twitter, nu doar ca să-și facă o idee despre rezultatele diverselor politici, ci și ca să decidă respectivele politici. Asta e fără precedent.”

În plus, Trump îşi validează propriile opinii, distribuind frenetic mesajele altora.

„Deși deține toată puterea care vine odată cu mandatul, el tot nesigur rămâne. E atât de nesigur pe el încât se întoarce către Twitter pentru a căpăta încredere și avânt”, susţine Michael D'Antonio

Uneori, sursele pe care le răspândeşte Trump au o credibilitate dubioasă - în 2017 a preluat postari de pe un cont anti-musulman din Marea Britanie.

Michael D'Antonio: „Un președinte - care își petrece cea mai mare parte a timpului fie uitându-se la televizor, fie butonând telefonul ca să posteze mesaje - are fără îndoială un simț al realității deformat. Pur și simplu nu participă la existența de zi cu zi, pe care noi ceilalţi o împărtășim.”

Cei din echipa lui apara obiceiul preşedintelui de a nu citi dosarele pregătite de experţi, spunând că Twitter îi furnizează o cale eficientă de a comunica cu alegătorii.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult