Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ce se întâmplă în Austria, la numai 3 ore de la căderea Guvernului

Cancelarul conservator austriac Sebastian Kurz a ţinut un miting electoral la mai puţin de trei ore după ce guvernul său a căzut în urma unei moţiuni de cenzură, votată în parlament de partidele de opoziţie, informează DPA.

"Sunt încă aici", a spus Kurz în faţa unei mulţimi de susţinători şi oficiali ai Partidului Popular Austriac (OeVP), aduşi la Viena cu autobuzele pentru a participa la acest eveniment organizat dinainte.

Partidele de dreapta şi de stânga care au votat împotriva sa nu au nimic să ofere, cu excepţia dorinţei de a scăpa de el, a acuzat Kurz.

"Ele nu pot opri schimbarea pe care am început-o", a adăugat el, în ovaţiile mulţimii.

Moţiunea de cenzură a fost susţinută de parlamentarii social-democraţi şi ai Partidului Libertăţii din Austria (FPOe, extrema-dreaptă), care s-a aflat în coaliţia de guvernare cu Kurz până în urmă cu o săptămână când liderul său, vicecancelarul Heinz-Christian Strache, a fost în centrul unui scandal video şi a demisionat.

Citește și
Guvernul cancelarului austriac a căzut în urma unei moțiuni de cenzură
Guvernul cancelarului austriac a căzut în urma unei moțiuni de cenzură

Kurz a pus capăt alianţei şi a condus un guvern minoritar interimar.

Preşedintele Austriei, Alexander Van der Bellen, trebuie să numească acum un nou cancelar pentru a forma un guvern care să obţină sprijinul parlamentului până la viitoarele alegeri naţionale, ce ar urma să fie organizate în septembrie.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult