Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ce s-a întâmplat cu parada gay care ar fi trebuit să aibă loc într-un sat cu 7 locuitori

Un sat din Rusia cu doar șapte locuitori ar fi trebuit să găzduiască o paradă gay autorizată de autoritățile locale, susțin activiștii LGBT, însă evenimentul a fost interzis.

În ultimul deceniu, administrațiile locale au interzis paradele gay sau au renunțat la promisiunile anterioare de a le permite, referindu-se adesea la o lege din 2013 care interzice "propaganda homosexuală" printre minori, potrivit Moscow Times.

Activistul pentru drepturile homosexualilor, Nikolai Alexeyev, a declarat că primarul unui mic oraș de pe râul Volga a acordat o autorizație de a organiza o demonstrație a comunității LGBT într-un sat din apropiere.

"Primărița Svetlana Kosarinova este cea mai curajoasă persoană din Rusia. Ea a permis desfășurarea unei parade gay în satul Yablonevy, cu o populație de 7 persoane ", a declarat Alexeyev.

Bărbatul a mai adăugat că organizarea evenimentului într-un alt sat, cu o populație de 131 de persoane, "ar fi fost un gest prea progresiv pentru Rusia modernă". "Astfel, prima paradă homosexuală autorizată în istoria Rusiei ar trebui să aibă loc pe 26 august", a scris el.

Citește și
Kim Jong un
Întâlnire Vladimir Putin - Kim Jong un. Liderul de la Phenian, invitat în Rusia

Cu toate acestea, joi, un oficial anonim din administrația Novoulianovsk a declarat că evenimentul a fost interzis, a anunțat postul de radio Govorit Moskva.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult