Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ce măsuri iau unii lideri, în plină pandemie de coronavirus: „Vodcă, meciuri de hochei și saună”

În timp ce multe țări își închid granițele, iar spitalele se confruntă tot mai mult cu criza generată de pandemia de coronavirus, unele dintre cele mai represive societăți din fosta Uniune Sovietică își desfășoară activitatea în mod normal.

Unii lideri prescriu remedii neobișnuite în contextul pandemiei de coronavirus.

Președintele Belarusului, Alexander Lukashenko, le-a spus cetățenilor că hocheiul, vodca sau o saună tradițională, sunt cele mai bune leacuri împotriva noului virus, transmite CNN.

Lukashenko a impus puține restricții pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

Restaurantele, parcurile și localurile rămân deschise. Marile evenimente sportive continuă și atrag mii de spectatori, în ciuda recomandărilor făcute de Organizația Mondială a Sănătății de a păstra distanța.

Totodată, președintele nu și-a limitat aparițiile publice, alegând chiar să joace într-un joc de hochei.

Citește și
India
Medicii se așteaptă la un adevărat dezastru în India, din cauza coronavirusului

„Este mai bine să mori în picioare decât să trăiești în genunchi. Nu este nimic mai bun decât sportul, mai ales gheața, care este un adevărat medicament. Cândva am zis că oamenii trebuie să meargă la saună pentru a putea lupta împotriva virusurilor, inclusiv Covid-19, din moment ce temperaturile ridicate nu le fac bine. După ce ieșiți din saună nu trebuie doar să vă spălați pe mâini, luați și vodcă. Eu nu beau și nu militez pentru asta, dar eu zic că e bine”, a mai precizat liderul statului.

Potrivit experților, nu există dovezi clare care să demonstreze că noul virus poate fi controlat prin temperaturi ridicate.

Nici munca nu s-a oprit, din cauza îngrijorărilor lui Lukashenko cu privire la economia globală. El a mai adăugat că a fost inspirat de președintele Statelor Unite, Donald Trump, care a declarat că leacul pentru Covid-19 nu poate fi mai rău decât virusul în sine.

Un alt lider din Tadjikistan, o țară din Asia Centrală și-a continuat programul cu aparițiile în public și intenționează să convoace Parlamentul la mijlocul lunii aprilie. Tot el a continuat să organizeze festivități pe stadioane cu ocazia Noului An Persan.

Până acum, în toată lumea s-au confirmat peste un milion două sute de cazuri, dintre care peste 70.000 sunt decese, iar aproape 300.000 de oameni s-au vindecat.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult