Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ce le interzice Casa Albă israelienilor să atace în Iran: „Răspunsul este nu”

Preşedintele SUA Joe Biden a declarat miercuri că se opune unor atacuri israeliene împotriva instalaţiilor nucleare iraniene, la o zi după lansarea a aproximativ 200 de rachete iraniene către Israel.

"Răspunsul este nu", a declarat Joe Biden jurnaliştilor când a fost întrebat despre posibilul său sprijin pentru o astfel de acţiune din partea Israelului. "Suntem de acord toţi şapte asupra faptului că israelienii au dreptul să riposteze, dar că trebuie să răspundă într-o manieră proporţionată", a adăugat el, referindu-se la ceilalţi lideri G7.

Iranul a lansat 200 de rachete împotriva Israelului în atacul său de marţi seară, a anunţat televiziunea de stat iraniană, relatează AFP, citată de Agerpres.

La rândul său, armata israeliană afirmase anterior că Iranul a tras în jur de 180 de rachete în direcţia teritoriului său şi că majoritatea au fost interceptate.

La Washington, Departamentul american al Apărării a estimat că Iranul a lansat marţi de două ori mai multe rachete asupra Israelului decât în cursul precedentului său atac din aprilie.

Citește și
copii gaza
Aproape un an de la masacrul din Israel, care ameninţă să cuprindă întregul Orient Mijlociu. Războiul din Gaza, în imagini

Iranul a anunţat că a efectuat atacul de marţi ca răspuns la asasinarea liderilor Hamas, Ismail Haniyeh, şi Hezbollah, Hassan Nasrallah.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult