Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ce îi așteaptă pe soldații nord-coreeni pe frontul din Ucraina. Casa Albă: „Este o probabilitate extrem de îngrijorătoare”

Washingtonul a confirmat faptul trupe nord-coreene au fost trimise în Rusia pentru a lupta în războiul din Ucraina. Ar fi vorba despre 3.000 de soldați ai Phenianului.

Statele Unite consideră că, dacă trupele nord-coreene sunt antrenate în războiul Rusiei împotriva Ucrainei, acestea ar fi considerate ținte legitime, la fel ca trupele ruse.

John Kirby, consilier pentru comunicații în domeniul securității naționale al Casei Albe, a menționat că, în prezent, SUA nu dispun de informații exacte cu privire la motivul pentru care trupele nord-coreene au fost trimise în Rusia și dacă acestea vor fi implicate efectiv în ostilitățile împotriva forțelor ucrainene.

„Dacă trupele nord-coreene se vor desfășura pentru a lupta împotriva Ucrainei, vor deveni ținte, iar armata ucraineană se va apăra împotriva soldaților nord-coreeni în același mod în care se apără împotriva soldaților ruși”, a adăugat el, potrivit Ukrainska Pravda.

Trupele nord-coreene, trimise cu vaporul

„Prin urmare, posibilitatea ca soldați nord-coreeni morți și răniți să lupte împotriva Ucrainei este absolut reală în cazul în care vor fi desfășurați”, a subliniat consilierul Casei Albe.

Citește și
soldati coreea de nord, armata coreea de nord
Ce ar fi împins Coreea de Nord să își trimită soldații să lupte pe frontul din Ucraina. Fenomenul despre care vorbește Kievul

Kirby a menționat că „între începutul și mijlocul lunii octombrie, Coreea de Nord a deplasat cel puțin 3.000 de soldați în estul Rusiei”.

„Estimăm că acești soldați au călătorit cu vaporul din zona Wansan din Coreea de Nord până la Vladivostok, Rusia. Acești soldați s-au deplasat apoi la mai multe locuri de antrenament militar rusesc din estul Rusiei, unde sunt în prezent antrenați”, a adăugat el.

Consilierul Casei Albe a explicat că nu este clar dacă aceste trupe nord-coreene vor fi implicate direct în operațiuni de luptă împotriva Ucrainei, alături de trupele ruse.

„Dar aceasta este cu siguranță o probabilitate extrem de îngrijorătoare. După terminarea antrenamentului, acești soldați ar putea călători în vestul Rusiei și apoi să se angajeze în lupte împotriva armatei ucrainene”, a spus Kirby.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult